Referentni centar Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske za dječju traumatologiju.

Odjel za dječju traumatologiju smješten je na drugom katu Klinike, a sastoji se od 4 sobe s ukupno 20 bolesničkih postelja.

Telefon: 01/4600 184, 4600 185

Voditelj odjela: 
Prim.dr.sc. Igor Bumči, dr.med. (ambulanta srijedom)

Liječnici na odjelu: 
Mr. sc. Renato Ivelj, dr.med. (ambulanta utorkom)
Filip Jurić, dr.med. (ambulanta četvrtkom)

Odjelna sestra: 
Jasenka Kuprešanin, bacc.med.techn.

Djeca su dio populacije koji je najizloženiji i najskloniji ozljedama, koje su najčešći uzrok smrtnosti. Ozljede u prometnim nezgodama, kući, školi, sportu te mjesta i okolnosti njihova nastanka, čine dječju traumatologiju predmetom interesa mnogih medicinskih specijalnosti.

Na odjelu se ponajprije liječe lomovi i ostale ozljede kostiju i zglobova. Cilj je potpuni oporavak djece s kostolomima u što kraćem vremenu, bez kasnijih funkcionalnih i estetskih posljedica. Traumatološki tim postiže izvrsne rezultate u konzervativnom i operativnom liječenju, te uvodi i nove metode liječenja kostoloma djece, a usko surađuje i s ortopedskim timom Zavoda za dječju ortopediju. Sa Zavodom za dječju ortopediju naše bolnice provodimo fizikalnu terapiju i pratimo ozlijeđenu djecu, a surađujemo sa svim rehabilitacijskim centrima u Zagrebu i šire  (konzilijarni pregledi u specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Krapinske toplice).

Na odjelu godišnje boravi oko tisuću djece, o kojima skrbe tri liječnika i devet medicinskih sestara.

Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK