Medicinska sestra Marica Ćavar, dobitnica je priznanja za najsestru 2015. godine, a ujedno je dobitnica nagrade: Ponos Hrvatske za istu godinu.  Za prvu nagradu izabrala ju je Udruga hrvatskih pacijenata, dok drugu nagradu dodjeljuje Udruga Ponos Hrvatske, malim ljudima koji su napravili veliko djelo kao priznanje za hrabrost i humanost.

Događaj koji je bio povod nagradama našoj kolegici zbio se u ljeto 2015. u mjestu Lombarda na otoku Korčuli. Djevojčica Lucija (4) bila je sa svojim ocem na plaži, gdje je skočila s mostića u more, nagutala se vode i ostala plutajući na vodi. Brzom reakcijom prisutnih, djevojčica je izvučena na obalu, bez svijesti i životno ugrožena.

U cijeloj gužvi našla se i Marica Ćavar koja je počela oživljavati malenu djevojčicu. Nakon  tri  minute masaže srca i upuhivanja zraka,  djevojčica je prodisala i zaplakala. Potom je helikopterom prevežena u KBC Split gdje je zbrinuta i kasnije otpuštena bez posljedica nemilog događaja.

Naša kolegica je zbog svoje prisebnosti, hrabrosti, a ponajviše brze reakcije spasila jedan mladi dragocjeni život.

Ponosni smo što u našem timu imamo kolegicu koja svojim životom i postupcima promovira humanost, hrabrost i nesebičnost, našu struku i ustanovu.