RIJEČ RAVNATELJA

Dragi naši pacijenti i njihovi roditelji,

čast mi je obratiti Vam se u ime preko sedam stotina zaposlenika Klinike za dječje bolesti Zagreb. Klinika je jedinstvena zdravstvena ustanova u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe u pružanju najviše razine zdravstvene zaštite za djecu i adolescente. Klinika je centar pedijatrijske izvrsnosti u kojoj se spajaju medicinska praksa, znanost i nastava. Stoga je veliki broj zaposlenika Klinike uključen u nastavu i obrazovanje zdravstvenog kadra na sveučilištima i visokim učilištima u Hrvatskoj i svijetu.

Temeljem postignutih znanstvenih i stručnih rezultata koji odgovaraju najvišim svjetskim standardima u dječjoj medicini ministarstvo nadležno za zdravstvo dodijelio je Klinici nazive nekoliko referentnih centara:

– Referentni centar Ministarstva zdravstva za dječju traumatologiju,
– Referentni centar Ministarstva zdravstva za dječju gastroenterologiju i poremećaje prehrane,
– Referentni centar Ministarstva zdravstva za solidne tumore dječje dobi,
– Referentni centar Ministarstva zdravstva za praćenje kongenitalnih anomalija i
– Referentni centar Ministarstva zdravstva za praćenje rasta i razvoja djece predškolske dobi.

Zadovoljivši potrebne zahtjevne standarde Klinici je dodijeljen naziv Bolnica prijatelj svakom djetetu. No svjesni smo da možemo i bolje, te stoga kontinuirano ulažemo u poboljšanje bolnice i edukaciju zaposlenika. Vjerujemo da će Klinika u skorije vrijeme preseliti svoje prostore u novu nacionalnu dječju bolnicu čime će i prostornim mogućnostima stajati uz bok najmodernijim pedijatrijskim zdravstvenim ustanovama u Europi i svijetu.

Vaše zdravlje naš je prioritet. Obratite nam se s punim povjerenjem.

Priopćenje

 

Vaš ravnatelj,
prof.dr.sc. Goran Roić, dr.med.

specijalist kliničke radiologije

uži specijalist ultrazvuka