KLINIKA ZA DJEČJU KIRURGIJU

Operacijski trakt i centralna sterilizacija

Operacijske sale i središnja sterilizacija najveći su odjel u Klinici za dječje bolesti Zagreb, kako prostorom koji zauzimaju, tako i brojem djelatnika. Klinika za dječju kirurgiju trenutačno raspolaže jednim operacijskim traktom. U njemu su 3 glavne operacijske sale, jedna endoskopska i jedna hitna kirurška sala. Sve su sale opremljene u skladu s modernim medicinskim i zakonskim standardima i omogućavaju obavljanje najsloženijih kirurških zahvata. U njima se godišnje učini između šest i sedam tisuća kirurških zahvata na djeci svih dobnih skupina, te gotovo još toliko manjih obrada, kao i dijagnostičkih i intervencijskih endoskopskih zahvata.

Ponosni smo da je naša Klinika još uvijek jedini centar u Hrvatskoj u kojem se organizirano i sustavno vrši minimalno invazivna, endoskopska kirurgije u djece u pravom smislu te riječi.  Laparoskopska operacija djeteta od 1500 grama i svega tri tjedna starosti, te ORL endoskopska intervencija na djetetu teškom 750 grama, samo su neki od tisuća složenih procedura koje obavljamo u našim salama. U proteklom  desetljeću, u našim salama, operirali su neki od vodećih svjetskih dječjih kirurga. Svi su pohvalili osposobljenost, profesionalnost, ljubaznost i predanost cjelokupnog osoblja naših sala, koje zajedničkim naporima i timskom radom čini operacijske sale Klinike za dječju kirurgiju ugodnim okruženjem za rad i u uvjetima najvećega stresa složenih; a često i po život rizičnih operacija na djeci. S ponosom možemo ustvrditi kako smo najznačajniji dio procesa u kojem se s uspjehom vodi borba za život i njegovu kvalitetu na samim iskonima: od rođenja pa do kraja puberteta.

Često zaboravljana i zanemarivana, središnja sterilizacija neizostavan je i nezaobilazan dio svakodnevnog bolničkog rada. Mada se (neopravdano) u poimanju veže uz operacijski rad, njena je uloga u svakodnevnici daleko šira, središnja je sterilizacija uistinu središnji dio osnova bolničkoga rada. Osim čišćenja, dezinfekcije, steriliziranja i sterilnog pakiranja instrumenata, materijala i pribora za potrebe operacijskih sala, u odjelu se priprema materijal, pribor i instrumenti nužni za svakodnevni rad doslovno svih bolničkih odjela i ambulanti. Uz svakodnevni rad za potrebe matične ustanove, vršimo i pripremu instrumenata i materijala za vanjske ustanove, što nas dijelom čini i dohodovnim odjelom.

Voditelj Odjela:
prim. Zoran Bahtijarević, dr. med.

Odjelna sestra i glavna instrumentarka:
Gordana Junković, bacc.med.techn.
Tel.  01 4600 198

Glavna sestra centralne sterilizacije: Katarina Regvat, bacc. med. techn.

Katarina Regvat, bacc.med.tech.
Tel. 01 4600 201

OPERACIJSKA SALA

Više instrumentarke :

 1. Andreja Turčin
 2. Valentina Škreblin

Instrumentarke :

 1. Iva Avberšek
 2. Sabina Bekavac
 3. Biserka Cvitković
 4. Katarina Olujević
 5. Albina Ivanovski
 6. Marijana Martić
 7. Anita Kardum
 8. Marija Marković
 9. Danijela Milašin
 10. Natalija Peha
 11. Iva Rožanković
 12. Mirna Tunjić
 13. Branka Šajnović
 14. Diana Bobinec
 15. Margareta Poljski

Medicinske sestre u centralnoj sterilizaciji :

1. Vesna Balažević, ms
2. Suzana Džaferi, ms
3. Koraljka Gretić, ms
4. Mirjana Zrno, ms
5.Mirjana Čuljak

Pomoćni radnici u zdravstvu :

1. Ljubiša Miljković
2.Ivana Hrlić

prim. Zoran Bahtijarević, dr. med.Voditelj Odjela
Tel: 01/4600204
Gordana Junković, bacc.med.techn.Odjelna sestra i glavna instrumentarka
Tel. 01 4600 198
Katarina Regvat, bacc.med.tech.Glavna sestra sterilizacije
Tel. 01 4600 201