Poštovani,

Temeljem odluke Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo izdane su nove upute u vezi primjene EU digitalne COVID potvrde ili predočenja drugog dokaza o cijepljenju/preboljenju.

Kako bismo boravak Vas i Vašeg djeteta u Klinici učinili što sigurnijim i ugodnijim, molimo Vas da se pridržavate sljedećih uputa:

 1. Kao i do sada, za planirani („hladni“) prijem u bolnicu ili elektivni kirurški zahvat u Jednodnevnoj kirurgiji te prije procedure koja generira aerosol (intubacija, laringoskopija, bronhoskopija, ezofagogastroduodenoskopija i sl.) potrebno je predočiti za dijete i roditelja/staratelja ako se prima s djetetom u bolnicu, jedno od navedenog:
 • Dokaz o cijepljenju (EU COVID putovnica)
 • Dokaz o preboljeloj infekciji, a od preboljenja (testiranja) nije prošlo više od 9 mjeseci (EU COVID putnovnica, potvrda liječnika primarne zdravstvene zaštite ili nalaz pozitivnog PCR testa koji nije stariji od 12 mjeseci)
 • Negativan molekularni bris (PCR) na SARS-CoV2 koji nije stariji od 72h
 • Za roditelje koji borave u jednodnevnoj kirurgiji: negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48h
 1. Posjete hospitaliziranoj djeci (djeci koja borave u bolnici)

Posjetitelji koji dolaze u posjet hospitaliziranoj djeci mogu ući na odjel samo uz predočenje jednog od navedenog:

 • EU digitalne COVID putovnice ili potvrde liječnika PZZ kao dokaz o cijepljenju ili preboljenju (od kojeg nije prošlo više od 12 mjeseci)
 • Potvrde o negativnom brzom antigenskom testu na SARS-CoV2 koji nije stariji od 48h
 • Potvrde o molekularnom PCR negativnom testu na SARS-CoV2 koji nije stariji od 72h
 1. Bolesnici i pratnja koji dolaze na preglede, dijagnostičke i terapijske postupke koji NE generiraju aerosol proći će trijažu na svakom radilištu, ali ne trebaju predočiti potvrde o preboljenju, cijepljenju ili negativan bris
 1. Molimo vas da u pratnji djeteta dolazi samo jedna odrasla osoba koja nema akutne respiratorne ili crijevne simptome te nije u samoizolaciji
 1. Molimo vas da tijekom boravka u prostorijama Klinike za dječje bolesti Zagreb poštujete epidemiološke mjere, nosite zaštitnu masku te, gdje god je to moguće, održavate razmak od 2 m.

Hvala unaprijed na pomoći jer nam je zajednički cilj pružiti što bržu, bolju i sigurniju skrb vašem djetetu.

Vaša Klinika za dječje bolesti Zagreb