Klinici za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16, uručena je vrlo vrijedna donacija medicinske opreme, a za potrebe izdvojenog lokaliteta KDBZ, Zavoda za dječju onkologiju i hematologiju, koji je ujedno i Referentni centar za liječenje solidnih malignih tumora dječje dobi. Doniran je sustav za kontinuirani digitalni monitoring vitalnih funkcija malih onkoloških pacijenata na stacionarnom liječenju i jedinici intenzivnog liječenja (JIL). Sustav omogućuje kontinuirano praćenje ključnih vitalnih funkcija malih pacijenata u stvarnom vremenu te pruža detaljne fiziološke podatke svakog djeteta s praktički bilo kojeg mjesta u bilo kojem trenutku, uz mogućnost izravnog slanja medicinskih i kliničkih podataka na informatički bolnički sustav. Centralna jedinica sustava omogućuje praćenje podataka pacijenata tijekom boravka u bolnici, od odjela, operacijske sale do JIL-a, uz kontinuirani pristup vitalnim medicinskim podacima za svakog pacijenta podacima koji izravno pomažu u liječenju pacijenata i pružanju kvalitetne skrbi. Vrijednost donacije je 1.200.000 kn.

Donator ove izuzetno vrijedne donacije je gosp. Mirjan Damaška, istaknuti američki i hrvatski akademik i pravnik, veliki domoljub, stručnjak za komparativno i međunarodno kazneno pravo. Gosp.Damaška bio je sveučilišni profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu, gdje je 1970. bio i vršitelj dužnosti dekana, a trenutno je profesor emeritus na Pravnom fakultetu Sveučilišta Yale, gdje predaje od 1976.

Prof. Goran Roić: U ime Klinike za dječje bolesti Zagreb, naših malih pacijenata i članova njihovih obitelji, kao i u osobno ime, želimo zahvaliti gosp. Damašku na vrlo vrijednoj donaciji usmjerenoj prema našoj Klinici. Izuzetno cijenimo Vaš društveni senzibilitet i potrebu za pomoć, posebice u ovim vremenima i okolnostima pandemije koja postavlja izuzetne izazove pred zdravstveni sustav. Klinika za dječje bolesti Zagreb, kao bolnička zdravstvena ustanova najviše tercijarne razine, kontinuirano nastoji našim pacijentima kao najranjivijoj populaciji društva, pružiti najviši standard kliničke bolničke zdravstvene skrbi na razini moderne pedijatrijske medicine Europe i svijeta. Stoga će nam i Vaša donacija biti od izuzetne pomoći u daljnjem unapređenju kvalitete zdravstvene skrbi naših malih onkoloških pacijenata.