Obavijesti 2018-02-23T18:31:31+00:00

OBAVIJESTI

Booook,
ja sam Jura!
Vunasti mamut Jura.
Od ove godine stanujem u dječjoj bolnici, iako su moji preci (mama, tata, djed, baka i još puno njih sa glatkim kljovama...) živjeli u Zagrebu još prije 10 000 godina. To je bilo jako davno...neobjašnjivo davno.
Sad sam ovdje da vama, djeci, radim društvo dok ste u bolnici. Ako neki od vas još ne znaju, ovo je bolnica samo za djecu i svi ljudi koji ovdje rade znaju najviše o djeci i njihovom zdravlju. Znaju da se volite smijati...ali i da se ponekad bojite. To je normalno, i veliki se boje, ali ne na glas.
Ja nisam samo velik, imam i super ime – Jura.
Možeš me zvati i Jure, Juraj, Jurica, Jurek, Đuro...ma možeš me zvati kako se tebi najviše sviđa!
Sv Juraj po kojem su me nazvali je lik iz prošlosti koji je ubio strašnog zmaja!
Aha. Rekao sam vam da imam jako ime.
Taj hrabri ratnik ima čak i spomenik. Tu blizu bolnice, pokraj velikog kazališta.
Kažu da je bio toliko jak da su bolesti bježale od njega, da je preživio kad su ga drugi pokušali ubiti, i to nekoliko puta.
Jel' sad vidiš tko će ti raditi društvo?!
Ništa ne brini i sve pitaj, a ja ću uvijek biti tu negdje, malo na diplomi za hrabrost, malo u bojanci, medalji za hrabrost...samo otvori oči i počni me tražiti.

Boooook, vidimo se!
Tvoj Jura
... Prikaži višePrikaži manje

Prikaži

Naše sestre - "Mentori stručnjaci"

U Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma u Opatičkoj 18 u Zagrebu održana je 15.03.2018. svečanost završetka Twinning projekta “ - Edukacija mentora za medicinske sestre i primalje u zdravstvenom sustavu u Hrvatskoj i provedba obrazovnog curriculuma usklađenog s Direktivom 2005/36/EC”.

Cilj projekta bio je poboljšanje zdravstvenog sustava i zdravstvenih usluga u Republici Hrvatskoj, s osobitim naglaskom na poboljšanje kvalitete obrazovanja medicinskih sestara i primalja kroz edukaciju njihovih mentora i unaprjeđenje mentorskog sustava.
Profesionalnim usavršavanjem mentora stručnjaka za sestrinstvo i primaljstvo ovaj je projekt pružio podršku obrazovnom sustavu i na taj način pridonio poboljšanju kvalitete obrazovanja studenata sestrinstva i primaljstva, u skladu sa zahtjevima EU regulative i nacionalnim strateškim prioritetima

Tom prilikom osam visokoobrazovanih medicinskih sestara iz naše Klinike primilo je certifikat “Mentor stručnjak”, što znači da su educirane za provođenje kliničke nastave studenata sestrinstva i programa stručnog usavršavanja mentora medicinskih sestara.

Nazočnima su se, između ostalih, obratili državni tajnik prim. Željko Plazonić, dr.med, gosp. Peter Clemens, zamjenik voditelja misije pri Veleposlanstvu Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, gosp. Mislav Sovulj, pomoćnik ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, gđa Bernadette McNally, voditeljica projekta zemlje članice - Twinning partnera i dr.sc. Ružica Palić Kramarić, dr.med., voditeljica projekta zemlje korisnice i pomoćnica ministra zdravstva.
... Prikaži višePrikaži manje

Prikaži

U KDBZ je u petak 16.03.2018. uspješno održan Edukacijski tečaj za medicinske sestre i tehničare III. kategorije s naslovom: „Suvremeni multidisciplinarni pristup djeci s opeklinama na bolničkom odjelu Klinike za dječje bolesti Zagreb“.
Tečaj je bio namjenjen medicinskim sestrama i tehničarima te drugim zdravstvenim djelatnicima i djelatnicima u zdravstvu koji se u svom svakodnevnom radu susreću s djecom stradalom od opeklinskih ozljeda.
Skrb za djecu s opeklinama zahtjevan je timski zadatak. Opsežne opekline u dječjoj dobi spadaju u teške ozljede nerijetko s trajnim funkcionalnim, estetskim i psiho-socijalnim posljedicama. Sestrinska skrb za različite vrste opeklinskih rana dio je timskog pristupa njihovom liječenju. Aktivnim sudjelovanjem u njezi i liječenju rana i prevenciji posljedica opeklina te edukacijom djece i roditelja tijekom čitavog boravka djeteta na bolničkom odjelu, medicinska sestra preuzima važan segment njihova liječenja.
Cilj je tečaja bio prikazati specifičnost zdravstvene njege djece s opeklinama na bolničkom odjelu traumatologije, opeklina i plastično-rekonstrukcijske kirurgije naše Klinike kao i složenost i raznolikost situacija s kojima se u svakodnevnom radu bavi odjelna medicinska sestra s posebnom važnošću multidisciplinarnog pristupa svakom djetetu.
Voditelji tečaja bili su: Božena Košević, dipl. med. techn., glavna sestra Klinike za dječju kirurgiju, Lidija Barčot, mag. med. techn., glavna sestra Odjela i Ana-Marija Vranjić, bacc. med. techn. Na tečaju je sudjelovalo gotovo stotinu sudionika:
Predavači su bili: Prim. Zoran Barčot, dr. med., FEBPS, specijalist dječje kirurgije, Prim. dr.sc. Diana Butković, dr. med., specijalist anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine, subspecijalist intenzivne medicine, Mr.sc. Nenad Jakušić, dr.med., psihijatar, subspecijalist dječje i adolescentne psihijatrije, Vedrana Kramarić, ms, Petra Kučan, mag. nutr., Petra Mejdandžić, bacc. med. techn., Ela Šikić, ms, Merica Tursan-Tabain, bacc. physioth. i Ana Marija Vranjić bacc. med. techn.
... Prikaži višePrikaži manje

Prikaži

Predavanje u sklopu trajnog usavršavanja medicinskih sestara

Predavač: Gordana Bukovina, magistra sestrinstva
Plan predavanja pripremila: Snježana Fusić, magistra sestrinstva
Glavna sestra KDBZ: Anita Mišković, diplomirana med. sestra, pomoćnica v.d. ravnatelja za sestrinstvo
V.d. ravnatelja KDBZ: Prim Zoran Bahtijarević, dr.med.
... Prikaži višePrikaži manje

Zdravstvena njega djeteta s perkutanom endoskopskom gastrostomom

ožujak 14, 2018, 1:30pm - ožujak 14, 2018, 2:15pm

Predavanje u sklopu trajnog usavršavanja medicinskih sestara Predavač: Gordana Bukovina, magistra sestrinstva Plan predavanja pripremila: Snježana Fusić, magistra sestrinstva Glavna sestra KDBZ: ...

Prikaži

Klinika za dječje bolesti Zagreb - "Klaićeva" dijeli objavu Centar Pričaj mi. ... Prikaži višePrikaži manje

U redovitim posjetama Klaićevoj bolnici počeli smo dolaziti i djeci koja su smještena na Jedinici intenzivnog liječenja gdje predstave izvodimo individualno uz krevet. Naša Jana je tamo sa sobom ...

Prikaži

"Suvremeni multidisciplinarni pristup djeci s opeklinama na bolničkom odjelu Klinike za dječje bolesti Zagreb"

Voditelji tečaja: Božena Košević, dipl.med.techn.
Lidija Barčot, mag.med.techn.
Ana-Marija Vranjić, bacc.med.techn.
Kontakt osoba: Snježana Fusić, mag.med.techn.
Prijave za sudjelovanje: do 09.03.2018. na e-mail: sfusic@yahoo.com ili edukacija@kdb.hr
Broj sudionika: do najviše 80
Kotizacija: nema
... Prikaži višePrikaži manje

Tečaj III kategorije za medicinske sestre i tehničare

ožujak 16, 2018, 9:00am - ožujak 16, 2018, 2:00pm

"Suvremeni multidisciplinarni pristup djeci s opeklinama na bolničkom odjelu Klinike za dječje bolesti Zagreb" Voditelji tečaja: Božena Košević, dipl.med.techn. Lidi...

Prikaži

Predavanje u sklopu trajnog usavršavanja medicinskih sestara
Autori: Vesnica Truhan, bacc.med.techn., Dubravko Bobinec, bacc.rad.techn., Ivica Barišić, bacc.rad.techn., Jurica Folnožić, bacc.rad.techn.
Plan predavanja izradila: Snježana Fusić, mag.med.techn., medicinska sestra za edukaciju
Pomoćnica v.d. ravnatelja za sestrinstvo Anita Mišković, diplomirana med.sestra, Glavna sestra KDBZ
... Prikaži višePrikaži manje

Funkcijska magnetna urografija

veljača 14, 2018, 1:30pm - veljača 14, 2018, 2:15pm

Predavanje u sklopu trajnog usavršavanja medicinskih sestara Autori: Vesnica Truhan, bacc.med.techn., Dubravko Bobinec, bacc.rad.techn., Ivica Barišić, bacc.rad.techn., Jurica Folnožić, bacc.rad....

Prikaži

Predavanje u sklopu trajnog usavršavanja medicinskih sestara boduje se prema pravilniku HKMS sa 4 boda
Predavači: Ivana Jurakić, mag.praecs.educ.; Ljerkica Vinković, učiteljica škole u bolnici
Plan predavanja pripremila: Snježana Fusić, magistra sestrinstva, medicinska sestra za edukaciju
Pomoćnica v.d. ravnatelja za sestrinstvo: Anita Mišković, dipl.med.sestra, glavna sestra KDBZ

Zbog bolesti predavača odgođeno je predavanje "Juvenilne ciste".
... Prikaži višePrikaži manje

Igra u uvjetima hospitalizacije

siječanj 17, 2018, 1:30pm - siječanj 17, 2018, 2:30pm

Predavanje u sklopu trajnog usavršavanja medicinskih sestara boduje se prema pravilniku HKMS sa 4 boda Predavači: Ivana Jurakić, mag.praecs.educ.; Ljerkica Vinković, učiteljica škole u bolnici P...

Prikaži

Klinika za dječje bolesti Zagreb - "Klaićeva" dijeli videozapis od DNEVNIK.hr. ... Prikaži višePrikaži manje

Kada se oni pojave, tuga i bol barem nakratko nestanu s dječjih lica u bolnicama! Veliko hvala, Crveni Nosovi klaunovidoktori! ❤ 😊

Prikaži